Börja spela eller träna schack

For English Brittisk flagga version, click here.

Klubben bedriver verksamhet för spelare av alla åldrar och spelstyrkor. Vi vill hjälpa alla våra medlemmar att bli bättre schackspelare. Utöver klubbträningarna har vi under året även en rad klubbtävlingar, bl.a. KM, blixt-KM och Luciablixten. Många av våra medlemmar deltar också i seriespel och andra tävlingar runtom i Sverige.

Juniorer

På fredagar har klubben juniorträningar som leds av Alf Björsson, Anton Frisk Kockum, Simon Hall och Jan-Olof Forsberg. Vid dessa tillfällen får juniorerna möjlighet att få individuell träning anpassad efter deras nivå. Träningen blandar spel, lösning av kombinationer, analys av partier samt föreläsningar om öppningar, mittspel och slutspel.

Fredagar kl. 17.30-19.00.

Om ni har en junior som är intresserad av att börja spela schack är det bara att komma förbi en fredag och prova på!

Nedan: Juniorträningen avslutar vårsäsongen med den traditionella klocksimultanen där klubbens juniorer spelar mot tränaren Anton Frisk Kockum.

Skolschack

Sedan 2013 har klubben skolschack på måndagar för barnen som går på Kärralundsskolan. Johan Eksmyr lär ut grunderna i schack på ett engagerande och roligt sätt där barnen får spela och lösa schackproblem.

Måndagar 14.30-16.00

Vill ditt barn prova på? Besök klubben en måndag eller tag kontakt med Johan Eksmyr vid frågor.

Nedan: Johan Eksmyr lär ut schack på demonstrationsbrädet till ivriga barn samtidigt som några spelar på egen hand.

Seniorer

På torsdagar har klubben seniorträning (erfarna juniorer är sjävklart välkomna till dessa tillfällen också). Klubben har som mål att ha olika typer av aktiviteter under dessa torsdagar. Exempel är temakvällar då en viss typställning eller öppning spelas efter att huvudidéerna beskrivits och illustrerats, blixtturneringar och föredrag, som i regel hålls av spelare från förstalaget, om elementära slutspel, historiska spelare, spelöppningar mm.

Torsdagar kl. 19.00-21.00

Vid intresse så är ni mycket välkomna att komma förbi en torsdag klockan 19.00.

Nedan: Förstalaget på tåget inför ett viktigt möte i Elitserien. I förgrunden från vänster: GM Adam Tukhaev och IM Ari Ziegler. I bakgrunden: Johan Eksmyr